Skip to main content

Vitamines op maat

Elk lichaam heeft dagelijks voedsel nodig. Voeding geeft je lichaam energie en houdt je lichaam gezond.

Iedere dag zorg je voor een balans tussen de voedingsstoffen die je eet en die je nodig hebt. Echter er zijn momenten in je leven dat er meer stress is en je jezelf meer uitput. Of dat er sprake is van chronische pijn of een chronische ziekte, dat kost extra energie. De voedingsstoffen die je dan nodig hebt, krijg je niet altijd bij elkaar gegeten. Dan is het fijn om met vitamines en mineralen de cellen in je lichaam extra te voeden, zodat ze hun werk zo optimaal mogelijk blijven doen. Dit gaat over het onderhoud van je organen, spieren, pezen en gewrichten. Je kunt ook voor onderhoud kiezen in het najaar of in de winter om je immuunsysteem te versterken wanneer er griep heerst.

Heb je een darmprobleem dan verloopt de opname van het voedsel niet helemaal goed en ook dan krijg je minder voedingsstoffen binnen. De inzet van vitamines en mineralen zijn dan een hele mooie aanvulling en helpen bij je klachten.

De microvoedingsstoffen die ik inzet zijn HCK-korrels. HCK staat voor Hydro Cell Key. Elke microvoedingsstof wordt ingebed in guar (ballaststof) wat ervoor zorgt dat de vitamines beter worden verdeeld in je darmen, langzamer en effectiever worden opgenomen en elkaar niet verstoren. De HCK-korrels worden geproduceerd in Zwitserland.

Diagnose

Tijdens een shiatsu behandeling wordt vaak duidelijk of iemand een tekort aan energie heeft. Niet alleen op basis van vermoeidheid, maar ook de huid, de spieren en de darmen voelen zwakker. Dit in combinatie met onvoldoende reactie van het lichaam op de behandeling kan duiden op een tekort. Het zelf herstellend vermogen heeft te weinig energie ter beschikking om de klacht op te lossen. Op zo’n moment ga ik HCK-korrels inzetten. Er zijn korrels met vitamine C, D, B, A etc., met allerlei soorten mineralen, kruiden etc. 

Om te bepalen welke vitamines en mineralen je nodig hebt, ga je een vragenlijst invullen en eventueel doe je ook nog een 24-uurs Hart-Ritme-Variëteit meting. Aan de hand van jouw persoonlijke gegevens wordt een vitamine-recept samengesteld. Die is helemaal persoonlijk op jou afgestemd. Voor het beste resultaat zet ik altijd voor 2 maanden vitamines in en dan wordt gekeken of nog meer nodig is.

Op maat

Wij kunnen ontelbare combinaties maken afgestemd op wat jij nodig hebt en rekening houdend met eventuele medicatie die wordt ingenomen. De kosten zijn afhankelijk van welke vitamines en mineralen nodig zijn en de hoeveelheid korrels. Een pot met zelf samengestelde HCK-korrels is verkrijgbaar vanaf € 100 per twee maanden.

Voor meer informatie kijk op shc-swiss.nl

Conditie

Zo kun je vitamines en mineralen inzetten die het lichaam in een zo goed mogelijke conditie houden of brengen. Het is zeker de moeite waard om je lichaam extra microvoedingsstoffen te geven bij:

 • Artrose
 • Reuma
 • Jicht
 • Astma
 • Parkinson
 • Stress
 • Alzheimer
 • Sporters
 • Fit voor alle dag
 • Fit voor ouderen
 • Etc.

Osteoporose (botontkalking)

Na je 50e jaar worden de botten vaak poreuzer. Om dit proces te beïnvloeden kun je een mooie combinatie inzetten bestaande uit silicium, K2, vitamine D, magnesium en calcium. Is het winter en je wilt ook nog je immuunsysteem versterken, dan kun je er extra vitamine D bijvoegen, zink en een multivitamine om het geheel te ondersteunen. Al deze korrels worden samengevoegd in 1 pot en 2x per dag neem je een afgemeten lepel HCK-korrels met water in.

Slaapproblemen

Heb je ook als klacht dat je moeilijk slaapt dan kan de helft van de korrels in een aparte pot en daar worden enkele aminozuren aan toegevoegd die een rol spelen bij de regulering van het waak-slaap-ritme. De korrels uit deze pot worden alleen ’s avonds ingenomen.

Darmklachten

Bij chronische darmklachten is het mogelijk om een ontlastingsonderzoek te laten doen. De ontlasting wordt opgestuurd en op allerlei bacteriën en parasieten en op ontstekingswaarden gecontroleerd. De uitslag van de test gebruiken we om een darmkuur, ook wel colonconcept genoemd, samen te stellen met specifieke hck-korrels, enzymen en probiotica,  Omdat de darmflora en darmwand  langere  tijd nodig hebben om te herstellen, is dit een kuur van minstens 4 maanden.  

Voor meer informatie kijk op Colon Concept

Effecten

De weerstand neemt toe

Verhoogt het zelf genezend vermogen

Meer energie

Vragen of een afspraak maken?