Skip to main content

COPD

ASTMA

LONGEMFYSEEM

Zijn er nog meer mogelijkheden om je klachten of ziekte het hoofd te bieden?

De huisarts, specialist en fysiotherapeut hebben je inmiddels geholpen met diagnose stellen, medicatie, operatie of fysiotherapie. Je bent nog niet tevreden met het resultaat en zoekt naar meer mogelijkheden. Graag zou je nog meer invloed willen uitoefenen op hoe het met je gaat. 

 

Bij chronische ziekten is het een uitdaging om zoveel mogelijk zelf de regie te houden op het verloop. Hoe beter je ervoor zorgt dat alle organen in je lichaam zo optimaal mogelijk hun werk kunnen doen, des te meer energie heb je dagelijks ter beschikking. Shiatsu therapie is een mooie en effectieve aanvulling op de reguliere zorg.

Astma

Je voelt dat het in- en uitademen wordt geremd. Het geeft een benauwd gevoel. Dit kan erger worden bij o.a. inspanning, teveel eten, koude lucht, een allergische reactie, verkoudheid, rouw en verdriet. Het gevolg is dat je de spieren en bindweefsel in je borstkas aanspannen. Je probeert te voorkomen dat je gaat hoesten, dat doet pijn en is vermoeiend. Blijf je benauwd, dan kun je extra medicatie inhaleren, maar je borst blijft flink gespannen. Dat betekent dat al het bindweefsel en al je spieren die je longen helpen bij in- en uitademen de beweging van de longen tegenwerken. Met andere woorden, hoe meer spanning op je borstkas, hoe meer de ademhaling wordt tegengewerkt.

Wat je nodig hebt, is meer soepelheid in de borst. Daarbij kan ik je helpen. We gaan verkrampingen in het omliggend weefsel oplossen, zodat de longen veel meer ondersteuning krijgen bij de ademhaling. De longen zelf behandel ik ook. De longenergie gaan we versterken en ik haal er hitte (t.g.v. ontstekingen) uit. Ze worden gestimuleerd om extra in beweging te komen, zodat afvalstoffen (ook vocht) beter worden afgevoerd. Het resultaat waar we naartoe werken is een makkelijkere ademhaling, waardoor je minder moe bent. Hiervoor zijn meerdere behandelingen nodig, maar één behandeling kan al een groot verschil maken.

Longemfyseem

Het eerste wat je wilt weten bij longemfyseem is, wat heb ik aan mogelijkheden om het ziekteproces in mijn longen te stoppen of te remmen. De standaard reguliere mogelijkheden bestaan uit de benodigde medicatie van de arts en begeleiding van een fysiotherapeut om je conditie op peil te houden.

Ben je op zoek naar meer, om je kwaliteit van leven zo lang mogelijk vast te houden, dan kan ik je daarbij helpen. Wij gaan kijken hoe we jou gehele lichaam in een zo goed mogelijke conditie kunnen brengen. Dit doen wij samen. Wij gaan samen kijken wat jij nodig hebt en dat pakken we aan:

– De longen worden gestimuleerd en geactiveerd.

– Bewust maken van emoties, ook uit het verleden, die invloed hebben op je gezondheid.

– Verkrampingen in de borstkas worden losgemaakt. Vooral de ademhalingsspieren die je longen helpen.

– Pijnklachten worden behandeld.

– We kijken naar wat je lichaam nodig heeft aan microvoedingsstoffen.

Jicht

Voeding speelt bij jicht een grote rol. De spijsvertering heeft hier de aandacht. De darmen en de lever worden behandeld. Ook vraag ik om een aantal voedingsmiddelen te laten staan. Voor iedere persoon is dat een andere combinatie. Ieder reageert anders op bepaalde voedingsmiddelen. Langzaam ga je ontdekken op welke voedingsmiddelen je direct reageert met een jichtaanval en welke voedingsmiddelen je tot op zekere hoogte kunt verdragen. Het geeft je de mogelijkheid om de medicatie voor jicht alleen voor noodgevallen te gebruiken.

Whiplash

Bij een whiplash hebben 1 of meerdere wervels een flinke klap gehad. Vaak blijft men klachten houden zoals pijn, concentratieproblemen, duizeligheid. Door de klap is een grote hoeveelheid energie het lichaam in gegaan en is het bot eventueel iets verschoven. Het lijkt alsof die energie er nooit goed uit is gegaan. Gevoeld wordt waar exact de energie- ophoping zit en op welke wijze die eruit geleid kan worden. Mocht de lichamelijke conditie erg zwak zijn, dan is een aanvulling met vitamines en mineralen een pré.

Hernia

Een hernia is een aandoening waarbij sprake is van een uitstulping van een tussenwervelschijf. Deze uitstulping kan op een zenuwbaan drukken en veel pijn veroorzaken. Het uitgangspunt bij de behandeling is; wat veroorzaakt zoveel spanning in je wervelkolom dat er een uitstulping ontstaat. Gewerkt wordt op het spanningsveld rondom de spieren en pezen lokaal, maar ook is het interessant om te weten waar komt deze stress vandaan. De stress wordt behandeld door de shiatsu therapie te combineren met cranio sacrale therapie.

Allergieën

Allergieën ontstaan vaak door voeding of stoffen waar men op een andere manier mee in contact komt. Het lichaam reageert met ontstekingen. Bij een intolerantie heeft men niet de ontstekingsreacties, zoals bij een allergie, maar men voelt zich niet lekker en dat kan zich uiten in de vorm van diarree, obstipatie, buikpijn, opgeblazen buik en vermoeidheid. Met spiertesten zoeken we uit op welke stoffen je reageert en hoeveel je daarvan wel kunt verdragen zonder klachten te krijgen. Ik pas hier de NAETtechniek toe.

Darmproblemen

De darmen kun je vergelijken met de wortels van een boom. Zo belangrijk zijn je darmen. We gaan de maag, dunne darm, dikke darm en de lever voelen. Je wordt je bewust waar precies  in je buik de stagnaties zitten en daar gaan we de spanning van afhalen. Is er sprake van verteringsproblemen dan kunnen we daarvoor verteringsenzymen en probiotica inzetten. Gaat het hier om een chronisch darmprobleem die moeilijk te behandelen is, dan adviseer ik een ontlastingstest. De test zal meer informatie geven over de aanwezige darmbacteriën en eventuele parasieten, zodat we gericht micronutriënten kunnen inzetten.

Schouder- en nekpijn

Allereerst is het interessant om te weten of de schouder overbelast is, je veel stress hebt, hoe je zithouding is, of je allergieën of darmproblemen hebt, wat de aangeboren stand van je ruggenwervel is, ben je gevallen of heb je een ongeluk gehad. Ook kijk ik naar de heup. De stand van de heup kan hier invloed op hebben. De ademhaling laat ook zien waar we kunnen zoeken. Dit betekent dat de klacht bij iedere persoon anders wordt behandeld. Het is meestal een combinatie van oorzaken. Blijkt dat het lichaam onvoldoende energie heeft om op de behandeling te reageren, dan zal ik vitamines en mineralen adviseren.

Tintelende vingers

Dit gaat meestal gepaard met schouder- en nekpijn. De behandelingen zullen zich met name richten op het weghalen van stress en spanning in de arm, borst, rug, nek en het hoofd en het geven van ruimte in de gewrichten.

Lage rugpijn

Bij rugpijn gaan we kijken waar teveel spanning zit en hoe we die daar kunnen oplossen. Hiervoor behandel ik het hele lichaam. Ik kijk naar de beweeglijkheid van de wervels, de soepelheid van de hele rug, maar ook naar de buik. Alles hoort vrij te bewegen, zowel aan de voorzijde als achterzijde van het lichaam. Dat is één geheel en werkt samen. Ook wordt je je bewust welke spieren je continue aanspant zonder dat dat nodig is. Vaak is dit een gewoonte geworden vanwege de pijn in de rug. Ook die spieren gaan we ontspannen.

IJzerstapeling

IJzerstapeling is alleen te behandelen met aderlatingen. Een hele mooie aanvulling daarop is je voeding aanpassen. Je kunt je eten zo combineren dat het ijzer in elke maaltijd slecht wordt opgenomen. Ook is stress hier een aandachtspunt. Het doel van de behandelingen is om het aantal aderlatingen te verminderen. Hier heb ik goede ervaringen mee.

Bioresonantie met Asyra- Pro

Het Asyra Pro® systeem kan het energieveld van een lichaam doormeten. Het meet met behulp van frequenties tot op celniveau of organen, weefsels, spieren of gewrichten uit balans zijn. De frequenties die de Asyra meet, worden vergeleken met de frequenties uit een database. In de Asyra zitten meer dan 100.000 frequenties opgeslagen die het lichaam weer in balans brengen. De meting geeft mij informatie over de grootste disbalansen en over vitamine en mineralen tekorten.

Vragen of een afspraak maken?