Skip to main content

Even voorstellen

Lydia Werkman

In 2007 heb ik de basis gelegd voor mijn praktijk De Rode Meridiaan.

Een bewuste naam want met de massage werk ik op deĀ  Qi-stroom, de energiestromen oftewel de meridianen van het lichaam. Dat is de basis van shiatsu. Ik zie mijzelf als de persoon die aanwijst waar in het lichaam extra aandacht nodig is. Op de plekken waar sprake is van stagnaties moet iets gebeuren met de aanwezige energie om de zelfgenezing te stimuleren. De kleur rood gebruik ik in de naam, omdat rood de aandacht trekt, daar moet ik zijn en daar ga ik naar toe met de behandeling.

Ook bij chronische ziekten is het een uitdaging om zoveel mogelijk zelf de regie te houden op het verloop. Hoe beter je ervoor zorgt dat alle organen in je lichaam zo optimaal mogelijk hun werk kunnen doen, des te meer energie heb je dagelijks ter beschikking. Deze therapie is een mooie en effectieve aanvulling op de reguliere zorg.

Opleiding

Ik ben in 2004 gestart met de vierjarige opleiding ShiatsuMassageTherapie bij Qing Bai te Nijmegen. Deze heb ik afgerond en aansluitend heb ik de cursusĀ  Westers Medisch Basis gevolgd. Dit is een eenjarige studie van de westerse anatomie, fysiologie en pathologie.

Daarna heb ik 1 jaar bij de shiatsu-opleiding geassisteerd.

In de praktijk ontdekte ik dat het lichaam soms te weinig energie had om te herstellen. Dit bracht mij bij de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde en voedingsleer bij Ortho Linea. In 2017 heb ik nog een verdiepingsweek gevolgd in Zwitserland bij Salusmed. In Zwitserland heb ik kennis gemaakt met vitamines en mineralen op maat samen stellen. Dit geeft zoveel meer mogelijkheden om op de persoon toegesneden microvoedingsstoffen in te zetten. Ook ben ik 2 dagen in de week werkzaam bij het dochterbedrijf SHC in Helmond. Dit geeft mij weer extra kennis over het samenstellen en de effecten van microvoedingsstoffen.

Na een aantal jaren praktijkervaring ontdekte ik dat er ook veel vage klachten zijn of klachten die niet helemaal weggaan. Klachten die vaak samenhangen met hoe je je leven inricht. Door je aan te passen aan de maatschappij en wat er van je verwacht wordt, kun je soms een deel van je oorspronkelijke zelf verliezen. Voor het verkrijgen van inzicht op de effecten hiervan op de gezondheid, heb ik de opleiding cranio sacrale therapie gevolgd. Dit is een vierjarige opleiding in Bussum. Met deze therapie gebruik ik een aanraking die je bewust maakt van je essentie. Je komt in een diepe stilte die helpt het contact herstellen met wie je oorspronkelijk bent. Je ontdekt weer wat belangrijk voor je is in het dagelijkse leven.

Door de jaren heen heb ik diverse bijscholingen gevolgd. Dat heeft ertoe geleid dat ik mij o.a. gespecialiseerd heb in

– het behandelen van de organen in het buikgebied,
– intoleranties,
– pijnbestrijding.

Vragen of een afspraak maken?